Mobil mig 1

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja skriva om olika kulörer och att vi kanske visar upp våra projekt i just den här kulören för varandra.

Månadens kulör kan spegla årstiden, representera en årstid vi längtar till, vara bland de mest populära just nu eller helt enkelt helt slumpmässigt vald...

Graphite är den mest populära just nu därför blir den först ut som oktober månads kulör.

Graphite är en "mjuk svart" som kan få olika svärta med de olika vaxerna. 
Med Dark Wax blir den brunsvart och med Black Wax får du en djup, vacker svart. 
Målar du t.ex. stolar och använder Black Wax avsluta då gärna med ett lager Clear Wax eftersom det svarta vaxet innehåller så mycket pigment som i värsta fall kan färga av .

Graphite finns även som väggfärg, Annie Sloan Wall Paint.
(Du kan förstås alltid använda Chalk Paint™ även på väggar). 

Väggfärgen är också fantastisk att jobba med. Rollar du den så får du ett perfekt, slätt resultat med en lyxig och sammetslen känsla. 

Lyxig känsla men tålig och lätt att torka av är perfekta egenskaper.

Annie Sloan Chalk Paint Graphite & Pure marmoreringseffekt, marbling.

Det här är favoriten bland mina Graphiteprojekt. En byrå förvandlades till badrumsmöbel i Ateljén, kurslokalen här hos mig.

Jag letade ett tag och fann till slut den perfekta möbeln. Storleken var förstås viktig för att den skulle passa in i det relativt lilla utrymmet. Formen och stilen skulle vara en mix av lantligt rustikt men ändå med eleganta former.

Idén att marmorera skivan hade jag redan innan jag fann möbeln. Det var ju tur att den gick med på att få en marmorskiva. Marmoreringen är gjord med Graphite som bas,  sedan har jag använt Pure och lite Country Grey. 

...och så nya knoppar förstås. Det är alltid den där sista detaljen som sätter stilen.

Har du provat Graphite? Lägg gärna upp dina bilder i facebookgruppen Chalk Paint™ i Monicas Butik, en jättetrevlig grupp där vi delar med oss av inspiration, tips & råd. 

Chalk Paint™ och Wall Paint finns även i mindre provburkar som är perfekta för det lilla projektet eller när du vill prova på en ny kulör. 

Lycka till med dina projekt i vackra Graphite!

Läs hela inlägget »

Nu, efter den långa sommaren, känner vi för att förändra inomhus och skapa sköna rum.
Varför inte förändra på ett enkelt sätt med ny väggfärg!

Du kan skapa fantastiska effekter med Chalk Paint™ på väggar och nu finns ju även Wall Paint, Annie Sloan väggfärg som ger en lyxig känsla men som ändå är robust och tålig. Rolla den för en slät yta, nästan med sammetskänsla eller ge den en flammig betonglook. 

Fredag den 19 oktober och lördag den 20 oktober är det
Tema väggar, golv & tak i Ateljén i Monicas Butik.
Välkommen att inspireras av olika stilar och målartekniker, jag delar förstås med mig av mina bästa tips för vägg, golv och takmålning.

Du får tips och råd om hur du skapar den flammiga betonglooken som på väggen i Ateljén.
Här har jag använt Chalk Paint™ i French Linen, Old White och Aubusson. Verktygen är Annie Sloan´s stora väggfärgsborste (som är lätt och skön att jobba med för trötta armar), borste, natursvamp, gummiskrapa och vattenduschflaska.

Wall Paint finns i hinkar med 2,5 liter och även som provburkar om du vill testa eller mixa lite av en kulör i Old White. Även väggfärgen är dryg, 2,5 liter räcker till cirka 36 kvadratmeter.
Färgen kan rollas eller målas med väggfärgsborsten. 

Wall Paint finns nu i sexton vackra kulörer. De kan alla mixas med varandra för din alldeles egna unika väggkulör eller ljusas upp med vitt.

Du är förstås välkommen när som helst får tips och råd om allt om målning med Annie Sloan Paint. Nu kommer lördagar att bli väldigt inspirerande Måla och Fika dagar i Ateljén. Håll utkik i kalendern och följ på facebook och instagram.

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

I vissa möten skapas idéer som leder till inspirerande samarbeten som leder till magi!

En dag i somras hade jag ett möte med Kajsa Jeppson, vi hade träffats vid ett par tillfällen tidigare. Kajsa leder inspirerande workshops bl.a. på tema styling och foto i underbara lokaler på Spinneriet i Lindome. Nu hade Kajsa en  idé om att vi skulle hålla en workshop tillsammans. Jag skulle visa hur man kan skapa effekter med Chalk Paint™ på canvasdukar  och hon skulle inspirera till komposition och styling och sedan skulle allt fotas. Gissa om jag tände på idén direkt! 

Måla fotobakgrunder, workshop i Monicas Butik

En helt fantastisk grupp var vi på premiären av "Lär dig måla fotobakgrunder" hos mig i Ateljén en vacker septemberlördag. Kreativiteten flödade. Som det brukar vara när man kommer in i "målarbubblan" så var det långa stunder med tyst fokus, bara ljudet från penseldrag, svampande och skrapande hördes. ...och så en massa skratt och prat förstås och som vanligt när det blir så där supertrevligt så glömmer jag av att fota...

Ett collage av några av alla de olika fotobakgrunder som skapades...

Efter lunch bestående av soppa och nybakat bröd gav Kajsa oss tips och idéer på olika sätt att komponera bilder. Bästa ljuset är det naturliga ljuset utan starka skuggor så vi letade upp skugga och började komponera blommor och frukt och kom sedan igång med skapandet bakom kameran.

Fotobakgrund, backdrop på canvasduk målad med Chalk Paint™.
Fotobakgrund, backdrop på canvasduk målad med Chalk Paint™.

Canvasdukarna är användbara vad du än vill fota, teknikerna vi använde oss av kan förstås användas på allt, på möbler t.ex. Canvasduken kan du också göra konstverk av. Tänk en stor duk med rostig eller betongig yta som väggdekoration! Superläckert!

Läs hela inlägget »

Med Chalk Paint™ kan man ju skapa de mest fantastiska effekter. Man kan måla så det ser ut som rost, betong, granit och nu är det dags för Temadagen drivved, strand och hav.
Söndag den 13 maj. Boka din plats här eller ring 0346-10401.

Vad menar jag med "Mer än en kurs"?
Jo, en bit ner längs vägen från butiken och Ateljén ligger havet och stranden. 
Här finns skönhet och lugn. Här finns klippor, sandstrand och tallskog. Här samlas vi och hämtar inspiration för temadagen.

Temadag Drivved, strand & hav. Kurs i Monicas Butik Falkenberg Halland där vi målar som drivved.

Strandfynd som inspirerar... som kulör Duck Egg Blue och Country Grey.

Temadag Drivved, strand & hav. Kurs i Monicas Butik Falkenberg Halland där vi målar som drivved.

...och som kulör Giverny med rosteffekt!

Vi arbetar med tjock färg för att skapa struktur, som trä.

Visst låter det härligt!
Varmt välkommen till en hel skapardag som är "mer än en kurs".
Vi ses på vackra Långasand!

Anmälan till temadagen söndagen den 13 maj här >

Läs hela inlägget »

Annie Sloan Wall Paint är enkel att jobba med. Du får den känsla du vill.
Lyxigt slätt och fint med sammetskänsla eller en lite mer rå stil.
Som betong till exempel.

Först målade jag väggen med Paris Grey "som den är". Jag använde den stora väggfärgsborsten och svepte på färgen kors och tvärs.

När färgen torkat tog jag en bredare borste och svepte på en lite avvikande nyans i halvcirkelformade rörelser. Min avvikande nyans är lite ljusare, en mix av Paris Grey, Old White och lite French Linen. 

Wall Paint finns nu i 16 kulörer som alla kan mixas med varandra för din alldeles egna favorit.
Väggfärgen finns i 2,5 liters hinkar och i provburkar på 100 ml. Småburkarna är perfekta för att göra små ändringar i nyans när du mixar.

Lycka till med dina väggprojekt!

Läs hela inlägget »

Lördag den 14 april hälsas du varmt välkommen upp i Ateljén i Monicas Butik.

Mixa fram en ny kulör, slå dig ner, bläddra i en av Annie Sloan´s böcker eller bara låt nya idéer komma till dig. Efter premiärhelgen kommer en fulltecknad kurskalender att presenteras. Redan nu kan du anmäla dig till vårens och försommarens Måla på tyg-kurser.

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Jag får ofta frågor om att måla med Chalk Paint™ på sammet, om det går. Ja, det går faktiskt alldeles utmärkt!

Måla på sammet med Chalk Paint™.

MEN, det här säger jag alltid när det gäller stoppade möbler... Det finns en risk för sprickbildningar i färgen av rörelsen i sittdynor och plymåer, en del tycker att det ger extra patina, för andra är det inte alls okej.
Du måste späda färgen med vatten för att den inte ska lägga sig tjockt ovanpå tyget och för att förhindra sprickbildning.

Så här gör du steg för steg...

  • Tyget du ska måla bör vara av naturmaterial för att det ska ta åt sig färgen.
  • Börja med att fukta tyget, pensla på vatten eller använd en blomspruta.
  • Späd färgen med vatten. Testa dig fram med proportionerna, det kan vara upp till halva mängden vatten i förhållande till färg. Mixa färg och vatten i ett stort kärl, du ska kunna röra runt ordentligt, regelbundet, så att inte pigmenten lägger sig på botten.
  • Måla med en stadig borste. Annie Sloan´s större naturbortpenslar är jättebra för detta.
  • Tryck in färgen ordentligt. För slätt resultat går jag först åt ett håll, sedan åt andra och sist diagonalt.
  • Låt torka. Jag vill att sammeten ska behålla mjukheten därför borstar jag mellan färglagren. Borsta med stadig borste, en mjuk skurborste går bra.
  • Måla nästa lager färg. Låt torka. Efter sista lagret färg och den har torkat borsta igen. Avsluta med att dammsuga upp överskottspigment.
Måla tyg och sammet med Annie Sloan Chalk Paint™.

Tänk på att ett tyg som är mörkt eller väldigt kulörstarkt behöver flera lager färg om det ska bli ljust. Ett tips är att i så fall gå stegvis mot det ljusa, börja t.ex. med Country Grey och sedan Old White om en röd stol ska bli vit.

Vaxa eller inte är smaksak, på sammet försvinner sammetskänslan, tyget blir mer läderartat.

Att måla sammet kräver lite jobb och tar längre tid än andra projekt med torktiden men det är ändå ett enkelt sätt att ge en möbel en stor förvandling. 
Stora soffor med mjuka dynor som många sitter i varje dag rekommenderas inte att måla. 

LYCKA TILL!

Läs hela inlägget »

Bara genom att lämna din mailadress i Monicas Butik på Eftra Heden så har du chans att vinna ett presentkort som gäller på vinterns och vårens kurser!

Inspirerande kurser i måla möbler med Chalk Paint i Monicas Butik.

Utlottningen pågår under adventstiden, fram till den 23 december. På självaste julafton drar jag fyra stycken vinnare. Så skynda dig en till en extra pyntad butik med doft av jul och med massor av lugn och skön julstämning långt från trängsel och stress.

Chalk Paint kurser i Monicas Butik, måla möbler med kalkfärg.

Vinnare i dragningen får ett presentkort till någon av kurserna i Monicas Butik. Värdet är 695 kronor. Du kan använda presentkortet som delbetalning om kursen kostar mer. Det kan inte användas till varor och vid kurs som kostar mindre ges ingen återbetalning mellan presenkortets värde och den lägre kursavgiften.

Du kan lämna din mailadress i butiken mellan den 1 och 23 december. Under mellandagarna meddelas vinnarna via mail och på facebook.

Lycka till!

Utlottning av presenkort till kurs i Monicas Butik.
Läs hela inlägget »

Rachel Van Asch är en mästarinna på att skapa magiska tygtryck, så verklighetstrogna att man vill känna med handen...
De allra nyaste kuddarna har ett tryck med en metallisk känsla som glimmar som guld.

Kudde från Van Asch med tryck som glimmar som guld. Fat och ljuslyktar matchar inredningen.

Det här kommer att hamna i min egna vrå där jag kopplar av. Kudden Merkabah tillsammans med plåtfatet som har ett spetsmönster, precis som kudden har. De geometriska formerna kommer tillbaka i ljuslyktan som sprider ett varmt och stämningsfullt sken.

Ljuvt och romantiskt mixat med tufft och ibland väldigt rockigt är Rachel Van Asch´s stil. De här Greek Key Peace kuddarna tror jag blir en favorit. Klicka på bilderna i webshopen så ser du att baksidorna på flera avdem har ett helt annat matchande tryck. Himla smart för ombyte och matchning.

...och andra sidan. Ljuvligt och smart.

Läs hela inlägget »

Höst - en bra bit in i oktober - visst längtar vi efter förändring inomhus! Hösten inspirerar till nya kulörval. Mörkare väggar till exempel. Visst känns det extra mysigt och "mjukt" med det mörka, något som alla lyktor och sken från levande ljus kan spela emot.

Naturens färger är en oändlig inspirationskälla. Jag funderar på hur det blir att mixa Amsterdam Green och Emperors Silk

Amsterdam Green & Emperors Silk mixat blir lite åt aubergine eller mer brunt med mer av Emperors Silk.

Jag får fram en härlig kulör med skön höstkänsla. Beroende på proportionerna mellan Emperors Silk och Amsterdam Green drar den åt aubergine eller mer åt brunt. Definitivt en kulör jag kan tänka mig på väggar. Tänk guldspeglar, guldramar, sköna plädar och textilier och förstås massor med levande ljus! 

Du behöver förstås inte mixa... Nu finns det ju sexton kulörer Wall Paint att välja bland! Neutrala som t.ex. Paris Grey och French Linen och mer kulörstarka som t.ex. English Yellow och Napoleonic Blue. 

Alla Wall Paint kulörer finns i 2,5 liters hinkar eller som 100 ml provburkar. Provburkarna är perfekta när du vill se hur kulören ser ut hos dig.
Annie Sloan´s väggfärg är pigmentrik, precis som Chalk Paint™, det ger en levande yta som skiftar efter ljus och skugga. Ytan är  matt och elegant med en lyxig känsla men ändå tålig 
och avtorkbar, därför passar den i kök, hallar och barnrum, ja överallt där man vill ha en tjusig OCH tålig vägg.

Väggfärgen kan rollas eller penslas på. Den kan bli helt slät och fin eller så gör du en flammig "betongvägg". 2,5 liter räcker till cirka 36 kvadratmeter.  Väggfärgen behöver ingen efterbehandling, torktiden är cirka 40 minuter så du kan snabbt och lätt förändra ett rum.
Vilken blir din väggfärgsfavorit?

Vill du få en Wall Paint färgkarta skickad till dig? Fyll bara i formuläret så kommer den snart med Posten.
Lycka till med dina nya väggar!
(Uppdaterar inlägget. Intresset är så stort för väggfärgen att färgkartorna är tillfälligt slut.
Fler är på väg så snart är just din färgkarta också på väg.)


Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv