Återförsäljare-i-Sverige-av-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-&-Iron-Orchid-Designs-dekorer-för--målade-möbler

Annie Sloan Chalk Paint™ ABC

Annie Sloan. En av världens mest respekterade experter inom färg och dekorativ målning. Annie forskade fram Chalk Paint™ för snart 30 år sedan. Hon reser runt i världen och med sin smittande energi delar hon med sig av sin kunskap och fantastiska kreativitet i TV-program och workshops. Annie har skrivit mer än 25 böcker om färg.
“Annie Sloan is one of Britain's most influential female designers." The Telegraph
Läs mer om Annie och hennes Chalk Paint™ på anniesloan.com →

Chalk Paint™ är Annie Sloan Paint - originalet bland de färger som ibland kallas kalkfärg. Chalk Paint™ är en dekorativ färg med fantastiska egenskaper. Den fäster på de allra flesta material, t.o.m. på blanka underlag som glas och porslin, utan någon grundfärg! 
Du kan även använda färgen på tyg. Just nu finns det 42 kulörer på färgkartan, alla kan mixas med varandra med oändliga möjligheter att skapa en unik inredningsstil.
Chalk Paint™ är vattenbaserad, certifierad som s.k. "leksakssäker" och har låga VOCs.

Chalk Paint™ Wax skyddar den målade ytan. Vaxet framhäver kulören och strukturen i färgen på ett vackert sätt. Ytan får ett vattenavvisande skydd och blir avtorkbar. Tänk på att alltid ta ett tunt eller tunna lager vax, ytan får inte kännas kladdig när du är klar.
Med färgat vax, brunt, svart eller vitt skapar du intressanta effekter. Börja med Clear Wax när du använder de mörka vaxerna för att de ska appliceras lättare.
Här får du värdefulla tips & råd →

Dry brushing - torrborstning. Torrborstning skapar mjuka fina skuggningar som ger djup och karaktär. Det kan ibland vara ett alternativ till att slipa fram slitningar. Ta lite, lite färg på den lilla naturborstpenseln (den är min favorit för bland annat torrborstning). Torka av färgen med ett papper eller en trasa, borsten ska vara nästan tom på färg. Borsta lätt med avvikande kulör över kanter och dekorationer så att en fin skuggeffekt skapas.

Gilding - förgyllning. Du kan förgylla och skapa vackra, antika effekter på många olika sätt. Med Gilding Wax går det supersnabbt och är jättelätt. När du använder Annie´s speciella Gold Size som är ett lim att fästa lösa blad på känner du dig som en riktig förgyllare. Det är spännande att sätta bladen på plats och sedan med lätt hand borsta bort överskottet. Båda varianterna ger en vacker antiklook.

Torrborstning - dry brushing. Torrborstning skapar mjuka fina skuggningar som ger djup och karaktär. Det kan ibland vara ett alternativ till att slipa fram slitningar. Ta lite, lite färg på den lilla naturborstpenseln (den är min favorit för bland annat torrborstning). Torka av färgen med ett papper eller en trasa, borsten ska vara nästan tom på färg. Borsta lätt med avvikande kulör över kanter och dekorationer så att en fin skuggeffekt skapas.

Wall Paint ger en sammetslen och lyxig känsla samtidigt som den är en tålig och avtorkbar väggfärg. Den kan alltså användas i kök, badrum och hallar där den kan riskera att få fläckar av mat, smutsiga små händer, våta hundar, leriga stövlar..., eller som Annie säger "it takes whatever life throws its way".
Den finns just nu i sexton kulörer för klassiska eller färgstarka inredningsstilar. En hink med 2,5 liter räcker till cirka 36 kvadratmeter. Precis som Chalk Paint™ är den väldigt täckande och härlig att måla med, inget skvättande eller rinnande från rollern.

Varmt välkommen att kontakta mig.
0346-10401
monica@monicalehrbacker.se

Vill du att jag anordnar en egen målardag för dig med vänner? Välkommen med önskemål.