Monicas Butik mobil

FÄSTER PÅ NÄSTAN ALLA MATERIAL

Trä, järn, betong, glas... Chalk Paint™ förändrar och förskönar möbler och det mesta i ditt hem. 
Ingen slipning eller grundmålning behövs, bara se till att det som ska målas är rent. 

MÅLA PÅ TYG

Du kan t.o.m. måla på tyg och färga tyg med Chalk Paint™. Fukta tyget först och späd färgen med vatten. Vax eller inte efteråt är smaksak, vaxet ger en mer läderartad look. 

MÅLA PÅ SAMMET

Fukta tyget först och späd färgen med vatten. Prova dig fram, "lagom" kan vara cirka 40 % vatten. Arbeta in färgen, det är viktigt att borsta mellan färglagren för att få en mjuk yta, dammsug upp färgöverskott.

TIPS FÖR LYCKAD VAXNING

Den Chalk Paint™ målade ytan ska förseglas med Soft Wax för att bli mer tålig. Vaxet framhäver också kulören och den vackra strukturen i färgen. Viktigast för lyckat resultat är tunna lager.
Steg-för-steg tips här >

ETT PROJEKT BLIR SNABBT KLART

Chalk Paint™ torkar snabbt, det tar cirka 30-40 minuter så är ytan torr. Gå därför inte "tilllbaka" och rätta till eventuella små missar, det kan ge "kornighet" i den halvtorra färgen, de fixas till vid andra strykningen.

CHALK PAINT™ UTOMHUS

Chalk Paint™ utomhus ska inte vaxas eller lackas, vax och lack kan stänga in fukt.
När färgen blir regnvåt ger den ett visst "släpp", man får lite färg på handen när man tar på den våta ytan. Med tiden får ytan en vacker patina av sol och vind.

FLER TIPS & RÅD OM ATT MÅLA MED CHALK PAINT™

Vänd färgburken upp och ner några gånger innan du öppnar och rör sedan om ordentligt. Färgen innehåller naturliga pigment som faller till botten, rör därför om då och då också under tiden du målar, speciellt viktigt på pigmentstarka kulörer.
1 liter räcker till cirka 13 kvadratmeter.

För tunnare konsistens späd med lite vatten, några droppar i taget, prova dig fram. 
Vill du ha färgen tjockare, låt den stå utan lock över natten eller ställ den i kylen en stund.

Vissa träslag "blöder", det visar sig som gulbruna eller rosaaktiga fläckar. Pensla över två lager med Zinsser B-I-N spärrgrund (innehåller schellack) och fortsätt sedan målandet.  

Chalk Paint™ är certifierat som "toy-safe", säkert att använda på leksaker, sängar och möbler för barn enligt EU:s standard
BS EN 71-3:2013.