Monicas Butik mobil

Det närmar sig... Det har varit ett fantastiskt och intensivt år med flytten av Monicas Butik till Eftra Heden, denna underbara plats som bjuder på så mycket inspiration. Sommarbutiken i Stallet öppnade i somras och nu är det snart dags för premiären i Ateljén, kurslokalen i det före detta gamla spannmålsmagasinet.

Jag älskar att dela med mig av min kreativitet och alla idéer som ständigt dyker upp och jag älskar mötet med dig och alla kreativa målarvänner. Målardagarna är dagar då inspirationen flödar, skratt och kreativitet blandas med tystnad och fokus. Här presenterar jag nya temakurser med olika inriktning och stilar där du sätter din prägel på dina möbler och ger dem en egen unik stil. 

Jag är utbildad av Annie Sloan i Oxford för att på bästa sätt förmedla hennes målartekniker på det sätt som hon också lär ut dem. Alla temakurser och måla möbel dagar är utformade av mig och jag hoppas att de ska inspirera dig.

Varmt och hjärtligt välkommen till Ateljén i Monicas Butik på Eftra Heden!

KALENDER MED KURSDATUM OCH ANDRA TREVLIGHETER I ATELJÉN I MONICAS BUTIK.  VARMT VÄLKOMMEN!

Ett inspirerande kursutbud i Monicas Butik!

Här ser du hela det aktuella kursutbudet, datum för alla är inte satta ännu. Hör gärna av dig med önskemål om dag eller om du vill komma tillsammans med dina vänner som en alldeles egen grupp.

Har du sett och hört om hur enkelt du kan förvandla möbler och allt i ditt hem med Annie Sloan Chalk Paint™ men ännu inte provat eller kommit igång?

Då ska du komma på denna inspirerande ”kom-igång-kurs” och du kommer att vara redo för projekt möbelförvandling när du kommer hem.

Jag berättar om världsberömda Annie Sloan som forskat fram Chalk Paint™, originalet av alla färger som ibland kallas ”kalkfärger”. Jag visar hur du får fram olika finish, det kan vara slätt och fint eller en ”ruffig och flagig” stil. Du får alla tips och råd om vaxning, man vaxar nämligen alltid den målade ytan för att försluta färgen och få en tålig yta.

Du målar, vaxar och skapar effekter på en inredningsdetalj som du tar med dig hem. Vi testar också olika effekter som ”torrborstning”, ”wash” och förgyllning. Visst låter det som ett enkelt och väldigt roligt sätt att förvandla och försköna möbler och allt annat i ditt hem.

Pris 595 kronor. I priset ingår en 120 ml burk valfri Chalk Paint™ kulör och en liten burk vax.

Har du sett och hört om hur enkelt du kan förvandla möbler och allt i ditt hem med Annie Sloan Chalk Paint™ men ännu inte provat eller kommit igång?

Här får du prova på flera olika tekniker. Vi målar ”slätt och fint”, ”ruffigt” med struktur i färgen, vi gör en ”wash” och provar på en lasyreffekt. Andra tekniker vi testar är ”torrborstning” och schablonmålning. Du får värdefulla tips och råd om vaxning, man vaxar nämligen alltid den målade ytan för att försluta färgen och få en tålig yta. Det finns fyra olika vaxer och vi använder dem alla.

Vi pratar också om färgkartan med alla kulörer och om hur du kan mixa fram din alldeles egna favoritkulör.

Du målar, vaxar och skapar effekter på en inredningsdetalj som du tar med dig hem. Visst låter det som ett enkelt och väldigt roligt sätt att förvandla och försköna möbler och allt annat i ditt hem.

Pris 695 kronor.

Under några timmar får du prova på flera roliga och inspirerande tekniker som gör dina målade möbler ännu mer unika.

Förgyllning med metallblad kan göra möbeln elegant eller ruffigt industriell.
Schabloner på Annie´s sätt med flera kulörer som samspelar, schablonen omlott eller med ett upprepat mönstertryck.
Överföring av bilder som decoupage, den intressanta transfertekniken och krackelering.
Vi mixar kulörer som skapar effekt av rost, betong eller ärgat.

Du målar och jobbar med alla effekter och vaxar på en sak som blir som ett konstverk som samtidigt är en guide över alla tekniker.
Visst låter det som ett enkelt och väldigt roligt sätt att förvandla och försköna möbler och allt annat i ditt hem.

Pris 695 kronor.

Med Chalk Paint™ kan du måla på tyg, på tygklädda möbler och färga in tyg. Under dagen målar du en egen stol med tygklädd sits, målar på linnetyg som blir en kudde och infärgning av tyg demonstreras.

Du har med dig en stol med tygklädd sits som du målar här. Det bör vara en stol med tyg bara på sitsen för att du ska hinna med att få den klar under dagen. 
(Möbler ska vara rengjorda, behövs spärrgrund på din möbel ska det också göras innan kursen.)

Ett linnetyg målas med schabloner, rutor, ränder eller precis hur du vill. Tyget är i storlek så att det kan sys ihop till ett 50x50 cm kuddfodral.

Jag demonstrerar och ger tips och råd om hur du färgar tyg med Chalk Paint™. 

Pris 895 kronor.

Måla Möbel med Tema Wash, Blending och Patina.

I september förra året hade jag den stora förmånen att tillsammans med andra Chalk Paint™ återförsäljare få deltaga på en workshop ledd av en beundrad och världskänd målarmästare ...nej, det är inte Annie Sloan jag talar om denna gången ;) 

Det är årets Painter in Residence, den fantastiska Jonathon Marc Mendes som inspirerade och lärde ut tekniker som jag vidarebefordrar i denna speciella workshop, det blir wash-teknik, blending och en speciell krackeleringsteknik a la Jonathon.

Vi börjar dagen med att gå igenom någon specialteknik på en bräda. Du har med dig en liten möbel att måla och förvandla. Kanske målar du något motiv på fri hand eller så använder du dig av schabloner, decoupage eller bildöverföring, kreativiteten kommer att flöda och du tar ett konstverk med dig hem!

Pris 795 kronor.

Med Annie Sloan Paint och förgyllning kan du skapa en antik look på speglar, ramar, inredningsdetaljer och möbler. Vi målar och torrborstar för att skapa patina och skuggeffekter och förgyller sedan med både Annie Sloan´s metallblad och med hennes Gilding Wax, förgyllningsvax.

Vi testar också att "förgylla ner" något, d.v.s. att dämpa ner och i stället patinera och ge en antik look till något nytt och blankt. 

Förgyllning är inte bara att jobba med guldiga effekter. Annie Sloan har både metallblad och metallvax i silver och koppar som kan skapa en industriell stil.

Pris 695 kronor.

Allt material på denna sida, alla texter med allt kursinnehåll är utformat av Monicas Butik. Innehållet är skyddat enligt upphovsrättlagen och får inte kopieras.