Monicas Butik mobil

Kom och skapa med Chalk Paint™!   Marmoreringsteknik.   Måla på tyg.   Skapa effekt som drivved.   Måla möbel dagar...

Målardagarna är dagar då inspirationen flödar, skratt och kreativitet blandas med tystnad och fokus. Här presenterar jag nya temakurser med olika inriktning och stilar där du sätter din prägel på dina möbler och ger dem en egen unik stil. 

Jag är utbildad av Annie Sloan i Oxford för att på bästa sätt förmedla hennes målartekniker på det sätt som hon också lär ut dem. Alla temakurser och måla möbel dagar är utformade av mig och jag hoppas att de ska inspirera dig.

Varmt och hjärtligt välkommen till Ateljén i Monicas Butik på Eftra Heden!

KALENDER MED KURSDATUM OCH ANDRA TREVLIGHETER I ATELJÉN I MONICAS BUTIK.  VARMT VÄLKOMMEN!

Här kan du läsa om alla de olika kurserna och temadagarna i Monicas Butik. Har du önskemål om kursdag? Någon teknik du vill lära dig? Vill du komma med en hel grupp? Hör av dig med alla dina önskemål så försöker vi att uppfylla dem.

Allt material på denna sida, alla texter med allt kursinnehåll är utformat av Monicas Butik. Innehållet är skyddat enligt upphovsrättlagen och får inte kopieras.

Bekanta dig med Annie Sloan Chalk Paint™. Teknikkurs steg 1.

Har du sett och hört om hur enkelt du kan förvandla möbler och allt i ditt hem med Annie Sloan Chalk Paint™ men ännu inte provat eller kommit igång?

Här får du prova på flera olika tekniker. Vi målar ”slätt och fint”, ”ruffigt” med struktur i färgen, vi gör en ”wash” och provar på en lasyreffekt. Andra tekniker vi testar är ”torrborstning” och schablonmålning. Du får värdefulla tips och råd om vaxning, man vaxar nämligen alltid den målade ytan för att försluta färgen och få en tålig yta. Det finns fyra olika vaxer och vi använder dem alla.

Vi pratar också om färgkartan med alla kulörer och om hur du kan mixa fram din alldeles egna favoritkulör.

Du målar, vaxar och skapar effekter på en inredningsdetalj som du tar med dig hem. Visst låter det som ett enkelt och väldigt roligt sätt att förvandla och försköna möbler och allt annat i ditt hem.

Pris 695 kronor.

Effekter & Tekniker med Annie Sloan Chalk Paint™. Teknikkurs Steg 2.

Under några timmar får du prova på flera roliga och inspirerande tekniker som gör dina målade möbler ännu mer unika.

Förgyllning med metallblad kan göra möbeln elegant eller ruffigt industriell.
Schabloner på Annie´s sätt med flera kulörer som samspelar, schablonen omlott eller med ett upprepat mönstertryck.
Överföring av bilder som decoupage, den intressanta transfertekniken och krackelering.
Vi mixar kulörer som skapar effekt av rost, betong eller ärgat.

Du målar och jobbar med alla effekter och vaxar på en sak som blir som ett konstverk som samtidigt är en guide över alla tekniker.
Visst låter det som ett enkelt och väldigt roligt sätt att förvandla och försköna möbler och allt annat i ditt hem.

Pris 695 kronor.

Chalk Paint™ på tyg.

Med Chalk Paint™ kan du måla på tyg, på tygklädda möbler och färga in tyg. Under dagen målar du en egen stol med tygklädd sits, målar på linnetyg som blir en kudde och infärgning av tyg demonstreras.

Du har med dig en stol med tygklädd sits som du målar här. Det bör vara en stol med tyg bara på sitsen för att du ska hinna med att få den klar under dagen. 
(Möbler ska vara rengjorda, behövs spärrgrund på din möbel ska det också göras innan kursen.)

Ett linnetyg målas med schabloner, rutor, ränder eller precis hur du vill. Tyget är i storlek så att det kan sys ihop till ett 50x50 cm kuddfodral.

Jag demonstrerar och ger tips och råd om hur du färgar tyg med Chalk Paint™. 

Pris 895 kronor.

Måla möbler. En kreativ heldag i Ateljén.

En dag då kreativiteten flödar. Till denna heldag kan du ta med dig två små möbler, en stol, pelarbord, kryddhylla eller liknande storlek. Du kanske har något du länge tänkt förändra men inte vet riktigt hur. Eller så har du en bild framför dig och får tips och råd om hur du ska få din möbel precis så.

Du har tillgång till alla Chalk Paint™ kulörer, vax, borstar och penslar. Det finns även möjlighet att använda schabloner och mönsterrollers. 


Cirka 7 timmar. Pris 1 250 kronor. I priset ingår lätt lunch och fika.

Måla möbel med marmoreringsteknik.

Med Chalk Paint™ kan man ju skapa de mest fantastiska effekter, här ska vi lära oss att måla effekter som efterliknar marmor. Denna temakurs är för dig som redan målat en del med Chalk Paint™ så att du är bekant med färgen och alla dess egenskaper som vi ska använda oss av i vårt skapande under denna dagen.

"Mer än en kurs", en heldag med tema drivved, strand och hav. 

Inspirationen hämtas från strand och hav, färgerna som finns där, struktur av sand, snäckor och klippor. Med Annie Sloan Chalk Paint™ och Soft Wax skapar du effekter av drivved på en möbel, en omtyckt ”look” som passar i så många miljöer. 

Förgyll, patinera och skapa metalleffekter.

Med Annie Sloan Paint och förgyllning kan du skapa en antik look på speglar, ramar, inredningsdetaljer och möbler. Vi målar och torrborstar för att skapa patina och skuggeffekter och förgyller sedan med både Annie Sloan´s metallblad och med hennes Gilding Wax, förgyllningsvax.

Vi testar också att "förgylla ner" något, d.v.s. att dämpa ner och i stället patinera och ge en antik look till något nytt och blankt. 

Förgyllning är inte bara att jobba med guldiga effekter. Annie Sloan har både metallblad och metallvax i silver och koppar som kan skapa en industriell stil.

Pris 695 kronor.

Kommer snart! Måla Möbel med Tema Lantligt med effekter som Wash, Krackelering, Flagigt & Avskavt.

Kommer snart! Skapa effekter som Rost, Betong & Ärgat.

Kommer snart! Mixa & matcha med Annie Sloan´s alla kulörer.