I samband med att nya kulören Lem Lem lanseras så tänkte jag att det kunde vara kul med en liten tävling. 

För dig som inte kan komma till butiken idag kör vi tävlingen här också. Allt du behöver veta för att vara med står längst ner i inlägget och du har väl läst under fliken Nyheter i veckan ;) 
Nu kör vi!

1. I vilket land blev Annie Sloan inspirerad till kulören Lem Lem?

 • A. England
 • B. Etiopien
 • C. Egypten

2. Vad odlas på fälten, som inspirerade till den mjuka, friska gröna kulören?

 • A. Tulpaner
 • B. Lime
 • C. Allium

3. Vad betyder Lem Lem på språket som talas i det aktuella landet?

 • A. Att blomstra
 • B. Att bevattna
 • C. Att bekämpa

4. Vilken känsla inger färgen, vad kallas den?

 • A. Hemmets färg
 • B. Hoppets färg
 • C. Höstens färg

5. Hur många Chalk Paint™ provburkar är det i glascylindern? 

Lem Lem tävling i Monicas Butik.

6. Beskriv kortfattat hur du tänker dig ett projekt med kulören Lem Lem. Tillsammans med andra kulörer? Mixad? Teknik?

Det var frågorna med "utslagsfrågor". Fyll i formuläret med namn och e-postadress. Svaren skriver du i meddelandefältet och skickar iväg innan klockan 23.00 torsdag den 12 oktober. Vinnaren meddelas via mail senast torsdag den 19:e oktober. Vinsten är boken "Färgblandningar..." signerad av Annie Sloan. 
Lycka till!!

Läs hela inlägget »

Lem Lem,  Annie Sloan´s nya kulör. Så här säger Annie själv: "Färgen jag skapade inspirerades av de mjuka, gröna alliumfälten jag såg vid mitt besök på Oxfams etiopiska fröprojekt. För mig är det hoppets färg".  

Lem Lem betyder "att blomstra" på amhariska, språket i Etiopien. Annie hörde  ofta detta sägas bland de kvinnliga jordbrukarna som arbetar i projektet och hon tyckte att det var det perfekta namnet för den nya kulören. 
Lem Lem - Colour of hope - Hoppets färg.

Färgblandningar, signerad av Annie Sloan, kan bli din i tävling den 12 oktober.

Varmt välkommen!!

Läs hela inlägget »

Du har säkert hört och sett,  Annie Sloan lanserar en ny kulör! Lem Lem.

Kulör Lem Lem hämtar inspiration från Annie Sloan´s resa till Etiopien. Försäljningen av Lem Lem ger bidrag till den internationella välgörenhetsorganisationen Oxfam.
Läs mer här under nyhetsfliken i morgon.

Torsdag den 12 oktober startar försäljningen av Lem Lem hos återförsäljare över hela världen.
KVÄLLSÖPPET i Monicas Butik med mingel och tävling.
Vi ses!  Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Nya knoppar och beslag är som smycken för möbler och verkligen det där som ger den sista "piffen" på en nymålad möbel. Titta in på avdelning Knoppar & Beslag  och se hela urvalet, det finns nog något för varje stil och Chalk Paint™ kulör.

Under hela oktober månad erbjuder vi FRI FRAKT på knoppar och beslag! Läs mer längst ner i inlägget.

Lycka till med val av nya fina knoppar!

FRI FRAKTAvdelning Knoppar & Beslag under oktober månad.
Erbjudandet Fri Frakt gäller på beställningar som endast innehåller varor från Avdelning Knoppar & Beslag. Frakten dras av manuellt i efterskott, du ser alltså fraktkostnad på din beställning. 

Läs hela inlägget »

Jag tänkte börja presentera en  "Chalk Paint™ Månadens Kulör". Jag börjar med Arles. Vad passar bättre, snart ser vi ju Arles överallt i naturens färgpalett.

Årets Painter in Residence; Jonathon Marc Mendes, inspirerar också till just Arles. Det var denna kulör han bland annat använde som rosteffekt när vi återförsäljare var på workshop med honom i veckan som gick.

Den här rustika färgen har fått sin karaktär från den franska staden Arles, där jordfärgad gul ockra grävs fram ur marken.

Välj en kulör att börja med som blir det som har rostat. Min kruka var Amsterdam Green.
För rosten har jag, precis som Jonathon gjorde, jobbat med Graphite, Honfleur och Arles.

Dessa "rostkulörer" finns nu som "set" eller litet "kit" tillsammans med Annie Sloans lilla naturborstpensel att beställa i webshopen.

Vill du lära dig teknikerna att skapa rosteffekter med Chalk Paint™ kalkfärg?
Kom på Måla möbel dagen den 12 november. Massor med sprakande färginspiration utlovas. Allt om kursdagen på hemsidan. Skynda dig att boka din plats.

Lycka till med rosteffekterna!
Kram Monica

Läs hela inlägget »
Annie Sloan lanserar ny produkt i samarbete med Oxfam.
Annie Sloan lanserar ny produkt i samarbete med Oxfam.

Boka dagen/kvällen torsdag den 12 oktober.
Annie Sloan lanserar i samarbete med välgörenhetsorganisationen Oxfam en ny produkt!

I Monicas Butik kommer det att vara öppet från klockan 13.00 och sedan kvällsöppet "så länge du vill"! Kom och mingla, se nya produkten och var med i en tävling.

Skriv nu in den 12 oktober i kalendern. Mer info om produkten kommer så håll utkik här hos mig och förstås på Annie´s sociala medier. 

Läs hela inlägget »

Här i nya butiken har vi ännu mer inredning och belysning än tidigare. Stilen är klassisk mixat med det som är lantligt rustikt. Ett litet urval kan du se här på inredningsavdelningen i webshopen, med ett fåtal av varje och nyheter som anländer hela tiden så är det bäst att göra besök ofta. 

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »
Annie Sloan Chalk Paint återförsäljare, webshop och butik med klassisk och lantligt rustik inredning.

Ja, så var vi då på plats, både jag själv OCH butik. Denna underbara plats som jag alltid dragits till. Med naturen, skönheten och tystnaden utanför  dörren. Havet så pass nära att vågornas brus hörs under blåsiga dagar. Här stortrivs vi! 
Tack till alla underbara besökare denna första månad som är så glatt positiva och som också stortrivs i vår sköna miljö.

Även här i nya butiken är hyllorna förstås fulla av Chalk Paint™, Annie Sloan´s fantastiska färg. Det är så roligt att så många kommit in och "bara upptäckt" färgen, provat några kulörer i provburkar och sedan snabbt kommit tillbaka för mer till fler projekt. För så blir det ju, har man målat något litet så hittar man snabbt fler projekt för det är ju så roligt och så härligt att förändra med färg!

Monicas Butik ligger strax söder om Falkenberg, cirka 2,5 mil norr om Halmstad, nära Heberg och Slöinge.
Från motorvägen välj avfart trafikplats 49 Heberg vid Laxbutiken eller trafikplats 48 Slöinge.

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Denna underbara vy har jag visat på många privata bilder, en plats som jag alltid sökt mig till sommar, höst, vinter och vår.
Nu flyttar butiken hit, till Eftra Heden, en bit upp längs vägen, ett lantligt läge nära havet och Långasand, denna älskade plats strax söder om Falkenberg.

Här finner jag så mycket inspiration. Färger som inspirerar, det ständigt skiftande havet, patina på drivved och strandfynd som är som skatter att samla på. 
Här ska vi tillsammans finna inspiration för sommarens kurser med tema drivved.

Så till sist, för denna gång, en liten bild på ett av de större projekten innan flytt och öppnande. Takpanelen ska få en lasyr av Old White Chalk Paint™ utspädd med vatten. Det underbara utrymmet är ateljén där vi ses för kommande kurser. Här ska det skapas!

Tills vidare, under ombyggnads och flyttperiod gäller ändrade öppettider i nuvarande lokalen "i stan".
Fredagar 13-16. Obs ändringen, butiken stänger tidigare.
Lördag den 22 april 9-12.
Kommande ändringar meddelas på hemsidan.

Hoppas du följer med på den spännande "flyttresan".
Monica

Läs hela inlägget »

Ett färgglatt fyrkantigt påskägg! Det kan man kalla Annie Sloan Mini Projekt Paket som du fyller med karamellfärgat "godis" för oss målare. Med två provburkar, två småburkar vax och en skön naturborstpensel kan man måla många små projekt.

Påskägg målade med Annie Sloan Chalk Paint

Årets påskägg är målade i Duck Egg Blue, Primer Red och Emile. De har fått något som jag kallar "omvänd frottage". Ett skrynklat tidningspapper har målats med Old White och så "klappade" jag försiktigt in äggen så att de fick det här nästan marmorerade mönstret. 
Frottage är ju annars att man stryker på färg och sedan "tar bort" med skrynklat tidningspapper.

Så till en fantastisk och spännande nyhet, Monicas Butik flyttar!

Platsen vi flyttar till heter Eftra Heden, ett lantligt läge nära havet och Långasand, en älskad plats strax söder om Falkenberg.
Innan flytten, som sker i juni, är det FLYTTREA på en massa saker i butiken. Det är rea på möbler, tyger, vaser, ljusstakar, ljus, knoppar och en massa udda saker som bara finns i enstaka exemplar och som inte finns i web-shopen. Välkommen att fynda!

Påskens öppettider ser du här >
Observera tiden på påskafton 9-00-12.00.

Mer om butikens flytt och nya underbara lantliga läge i nästa inlägg :)

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv