Återförsäljare-i-Sverige-av-Annie-Sloan-Chalk-Paint-kalkfärg-&-Iron-Orchid-Designs-dekorer-för--målade-möbler

Äntligen! Jag har hittat vackra konstgjorda fjädrar! Fjädrar för påskriset där fåglar inte har fått sätta livet till för sin vackra fjäderdräkts skull.

Vackra syntetfjädrar i milda eleganta färger. Vitt. grått, lila och rosa. Jag tror vi är många som längtat efter detta alternativ. Du hittar de konstgjorda fjädrarna i butiken och i web-shopen >

Besök mig i butiken som nu under våren är flyttad upp till inspirerande Ateljén.
Här bjuder jag på tips och råd för alla dina målarprojekt, möbler, väggar, golv och tak. Öppet onsdag-fredag 13-18. Lördag 11-15. 

Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »

Jag lanserar betongfärgat.se! En ny hemsida för dig som skapar i betong. För dig som älskar det betongfärgade men som också älskar målandet och alla effekter som kan skapas med en liten burk färg! 

Ibland vill man ge betongföremålen ännu mer liv, struktur och kanske ge dem patina av rost eller som ärgad koppar. Med Annie Sloan Chalk Paint™ är det enkelt och jätteroligt och det är bara färgen du använder, inga andra extra burkar som ska mixas och fixas med. 

Nu är våren här! Dags att köra igång betongfärgade projekt och känna färgglädje!

När du handlar på betongfärgat.se är det hos monicasbutik.se du gör dina köp.
Monicas Butik är den vänliga webbutiken med snabba leveranser och jag ger dig en massa tips och råd för allt ditt målande med Annie Sloan färg.

Läs hela inlägget »

Iron Orchid Designs - IOD.

Det är med stor glädje jag presenterar IOD - Iron Orchid Designs. En kollektionen full av underbara dekorer för målade möbler, inredningsdetaljer och allt i ditt hem.
Bakom Iron Orchid Designs står amerikanska systrarna Josie Celio and Sally Griswold. Besök deras hemtrevliga hemsida ironorchiddesigns.com som är full med inspiration och med tydliga filmer som visar alla möjligheter med IOD. 

Dekorformar, stämplar och transfermotiv.

Välkommen till en värld med ännu fler oändliga möjligheter. Med Annie Sloan Chalk Paint™ och IOD dekorformar, stämplar och underbara transfermotiv kommer dina målade möbler att bli ännu mer unika och ännu mer som konstverk!
Hemsidan har en ny flik, IOD, där jag beskriver de olika produkterna. Formar för ornament, stämplar och underbara transfermotiv. Allra bäst beskriver förstås Josie och Sally sina produkter, titta in till dem på ironorchiddesigns.com och låt dig inspireras. 

Du hittar första leveransen i webbutiken nu, ett litet urval av alla godbitar. Jag vill att du kommer med önskemål om vad du vill att jag ska beställa nästa gång jag lägger order.

Det ska bli sååå roligt att få se dina projekt och konstverk med Chalk Paint™ - Iron Orchid Designs!

Jag tippar att de här blir favoriter! Formar i silikon där du enkelt gör dina egna ornament och utsmyckningar till dina möbler! Fantastiskt eller hur! 

Läs hela inlägget »

De är ljuvliga de båda nya Chalk Paint™-kulörerna! Svala och krispiga andas de vår. De är de självklara Månadens kulörer - februari.

Svenska Blue och Chicago Grey är båda kulörer som funnits i USA, där har de variot så populära att de nu alltså lanseras här hos oss också. De påminner mycket om Duck Egg Blue respektive Paris Grey men de är båda svalare i tonen, "renare" och krispigare. 

Jag tippar att båda blir storfavoriter. Vad tycker du? Har du redan något projekt i tankarna för de här båda? Kom ihåg att alltid tagga dina projekt med #anniesloanhome, teamet i Oxford söker hela tiden bilder att dela i sina sociala medier och självklart får du som målare ett omnämnande, ett spännande sätt att få nya instagramföljare från hela världen. :) 

Läs hela inlägget »

Old Violet - först ut som januari månads kulör! 
Vackra, ljuvliga Old Violet, en av mina personliga favoritkulörer. Jag vill verkligen lyfta fram och puffa den här underbara blå som tyvärr är lite glömd på färgkartan. 

Violet... namnet låter ju som något som går mycket åt lila, det stämmer inte riktigt... 

Den är blå som januarihimlen kan vara en blåsig dag eller som när solen färgar himlen vackert mörkt blå vid solnedgången tidigt på eftermiddagen i januari. 

Old Violet på möbler i butiken hos mig i Monicas Butik på Eftra Heden.

Stolen är målad i Old Violet. Skåpet i gustaviansk stil var först Louis Blue men blev sedan Old Violet med Versailles detaljer. 
Tips & råd för att måla på sammet får du här.

Testa vackra Old Violet nästa gång du vill prova på en ny kulör, jag tror att du också kommer att älska denna vackra blå och den finns förstås även i provburk

Lycka till med allt ditt målande!

Läs hela inlägget »

Ett enkelt tips så här i juletid och när som helst när du vill göra helt vanliga vita ljus personliga eller få dem att matcha dukningen. 

Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt!

Måla med Annie Sloan Chalk Paint™ på stearinljus.

Vi vet ju vid det här laget att man kan måla på så gott som ALLT med Annie Sloan Chalk Paint™, även på ljus!

OBS! Kvaliteten på ljus är viktig! Välj blockljus av hög kvalitet som inte osar, ryker eller rinner.

Med Annie Sloan Paint kan du måla på allt, även på stearinljus.
Måla och använd schablon på stearinljus.

Som alltid när du väljer ljus, välj hög kvalitet, ljus som inte osar och rinner. Jag har målat på de här adventsljusen och på så sätt fått dem användbara allt efter säsong. Kulörerna är Old Violet och Duck Egg Blue och jag har använt Annie´s schablon Tallulah. Färgen gör ingen skillnad, ljusen brinner precis lika fint som innan förvandlingen. Lycka till med ditt ljusmålande! 
 

Läs hela inlägget »
Julklapp och utlottning av Charlestonkulörer i Monicas Butik

Från och med idag, söndag den 9 december och fram till och med den 23 december får du en liten julklapp när du köper färg. Handla minst två literburkar Chalk Paint™ och du får välja valfri kulör i provburk 120 ml.

När du köper två literburkar är du även med i utlottningen av en presentask med de nya läckra Charlestonkulörerna! Läs mer allra längst ner i inlägget.

Gröna Firle kommer i en fin ask tillsammans med Scandinavian Pink och Old White. 

Rodmell, en läcker lila, kommer tillsammans med Greek Blue och Original.

Läckra gula Tilton matchas med Burgundy och Original. 

I alla Charleston presentaskar finns även en liten burk Clear Wax och en inspirationsguide med tips och idéer. Värdet på askarna är 395 kronor. 

Så här går det till...

När du köper minst två burkar 1 liters Chalk Paint™ får du en liten julklapp, en provburk 120 ml. (Köper du fyra 1-liters burkar får du två provburkar o.s.v...) 
Skriv i meddelande på beställningen vilken kulör/vilka kulörer du önskar.

Handlar du minst två burkar 1 liters Chalk Paint™ är du med i utlottningen av en presentask med de nya läckra Charlestonkulörerna! Även här skriver du i meddelandefältet vilken av askarna du önskar om det blir din beställning som dras den 23 december.

Nu blir ju inte alla burkar julklappar i och med att julafton är på en måndag men det är kanske okej med en liten nyårsgåva också för dig som beställer din färg nära julafton.

I butiken lämnar du din mailadress för att vara med.

Lycka till!
 

Läs hela inlägget »

Trendspanare spår att färg och penslar hamnar i många paket i år. Det stämmer ju med tanke på hur viktigt det är med återbruk och hållbarhet. Tänk så lätt det är att förändra och försköna något som redan finns i hemmet med hjälp av lite färg! 
Detta är ju förstås mer än en trend, det är hållbart tänk.

...och därför blir månadens kulör flera kulörer. Det blir alla kulörer på hela färgkartan! Mixade, uppljusade, med olika vaxer skapar de oändliga möjligheter och du kan få ditt projekt i precis den kulör och stil du vill. 
Är du osäker på hur du ska mixa för att få fram den ton du tänker dig, kontakta mig så hjälper jag dig med tips och råd.

Nya kulörer i januari!

I januari lanseras två nya kulörer! Chicago Grey och Svenska Blue, närmare presentation av dem kommer. De finns redan i web-shopen för beställning men leverans blir i januari. Härligt! Nu ser vi fram både mot jul och mot januari! 

Läs hela inlägget »

Betong, flagad puts, ruffigt, lantligt och industriellt men ändå mjukt...
Ungefär den känslan hade jag i tankarna och det var den idén jag till slut bestämde mig för till den stora, höga väggen i Ateljén, kurslokalen, här hos mig på Eftra Heden. 

Till den här väggen har jag använt French Linen, Aubusson Blue och Old White Chalk Paint™. (Jag skriver om Wall Paint i slutet av inlägget). Redskapen jag använt är Annie´s breda väggfärgsborste, stora naturborsten, natursvamp, en bred borste, gummiskrapa och vattenduschflaska.

Jag har mixat ihop olika blandningar med olika mängd Old White i French Linen respektive Aubusson. Jag har spätt ut med vatten eftersom jag vill få den mjuka effekten där kulörerna flyter in i varandra. Rejäla hinkar eller andra kärl med tättslutande lock är det bästa att blanda i. Beräkna färgåtgång och blanda hellre för mycket till projekt där nyansen ska vara samma i hela rummet.

Jag har målat eller svampat på en kulör och sedan låtit nästa gå i "vått i vått". På vissa partier har jag sprutat vatten med duschflaskan och bara låtit det rinna. En del av det rinnande har jag skrapat med gummiskrapa och fått "randiga betongeffekter"...

Måla väggar med betonglook med Annie Sloan Chalk Paint och Wall Paint

Fyra meter i takhöjd kräver byggställningar och rejäla stegar. Hela furutaket är målat med Old White och snedtaket har fått en lasyr, d.v.s. färg utspädd med vatten. Den där byggställningen blev faktiskt en favoritplats för fikapauser. Det var avkopplande att klättra upp och sitta på kanten och dingla med benen, ungefär som att sitta på en brygga och filosofera :) 

Hela Ateljérenoveringen var ett fantastiskt spännande projekt, mycket jobb, mycket mer än vad som var tänkt från början men nu är det härligt att njuta av att det är klart och att bjuda in till målardagar, kurser och andra temadagar i en inspirerande miljö. Vi ses kanske redan nu på onsdag den 21:e november?

Varmt välkommen!
 

Sedan några år tillbaka finns även Annie Sloan Wall Paint. Wall Paint ger en sammetslen och lyxig känsla samtidigt som den är en tålig och avtorkbar väggfärg. Den kan alltså användas i kök, badrum och hallar där den kan riskera att få fläckar av mat, smutsiga små händer, våta hundar, leriga stövlar..., eller som Annie säger "it takes whatever life throws its way".
Den finns just nu i sexton kulörer för klassiska eller färgstarka inredningsstilar, du ser alla Wall Paint kulörer här > . En hink med 2,5 liter räcker till cirka 36 kvadratmeter. Precis som Chalk Paint™ är den väldigt täckande och härlig att måla med, inget skvättande eller rinnande från rollern. Även den är certifierad som s.k. Toy Safe. 

Läs hela inlägget »
Amsterdam Green. Annie Sloan butiken, Home of Chalk Paint™ är nymålad i denna vackra gröna.

Amsterdam Green. Annie Sloan´s butik - Home of Chalk Paint™, är nymålad i denna härliga gröna kulör, såklart att den då ska vara november månads kulör!

Annie beskriver Amsterdam Green såhär... Denna starka, djupa gröna hämtar inspiration från de målade fönsterluckorna och dörrarna i Amsterdam. Den gör sig bra tillsammans med vitt, creamfärgat och med botaniska bilder och växter samtidigt som den är fantastisk med jordiga gula och röda toner - testa den tillsammans med Primer Red, Arles och Old Ochre. Amsterdam är också en effektfull bakgrund till svala blå toner som Provence, Giverny och till lila Emile.

Gamla klassiska trädgårdsmöbler och urnor i gjutjärn brukar vara målade i denna gröna så den är perfekt om du vill skapa effekter som efterliknar patina från gamla trädgårdsdekorationer och gjutjärnsurnor. Amsterdam Green är också en fin julgrön kulör som passar fint till allt pynt i Adventstid.

Lycka till med dina projekt i Amsterdam Green!

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Arkiv